Headerbild

Kategorier

INSTÄLLT KM

2020-09-23 i Allmänt

KM 3/10 är inställt på grund av bristande engagemang. Läs mer här.

Anledningen till att det inte blir något KM i år är det bristande engagemanget från klubbens medlemmar. Dels dålig uppslutning på arbetsdagarna 5-6 september (tack till er som var där dock!), men framförallt att ingen av de anmälda till tävlingsdunktionärsutbildningen dök upp på examinationstillfället. Ingen kom heller på det extrainsatta tillfället. Har vi inga utbildade tävlingsfunktionärer så kan och får vi inte kan ha KM på banan. 

Varför? Svemos regler skärps för varje år, klubbar som inte har följt regler och krav har fått böter. Det är samma regler för alla tävlingar, SM som KM, och detta är för att försäkringar ska gälla både för förare och arrangör vid olycka. I Svemos specialreglemente för motocross 20/21 finns att läsa följande: 

6.2.2 Vid varje tävling skall det finnas en säkerhetschef och minst 2 områdeschefer, vilka ansvarar för sin del av banans säkerhet. (...)

6.2.10 Följande funktionärer är obligatoriska vid tävling och utses av arrangören:
- Tävlingsledare
- Biträdande tävlingsledare
- Säkerhetschef
- Områdeschefer
- Banchef
- Bandepåchef
- Måldomare
- Startpersonal
- Tävlingssekreterare
- Miljöansvarig
- Maskinbesiktare
- Tidtagningschef
- Sjukvårdsansvarig
- Säkerhetsvakter
- Väntzonchef (i de fall väntzon används på tävlingen)

6.2.11 (...) Tävlingsledare skall ha giltig tävlingsledarlicens i motocross.

6.2.12 (...) Minst en biträdande tävlingsledare ska inneha giltig tävlingsledarlicens.

6.2.13 (...) Säkerhetschef ska inneha tävlingsfunktionärslicens. 

6.2.14 (...) Områdeschef ska inneha tävlingsfunktionärslicens, alternativt förarlicens i motocross och vara minst 18 år. 

Det är alltså för klubbens, åskådarnas och framförallt förarnas säkerhet som vi måste blåsa av KM.

Ambition för en B-bana har uttryckts, det har fastställts på årsmöten de senaste åren, och detta var ett försök att komma det målet närmre. Banans framtida verksamhet kommer avgöras framöver, allt beror på medlemmarnas engagemang. 

Som medlem i en förening har man rättigheter och skyldigheter. Uppfylls inte skyldigheterna så kan inte föreningen bedriva verksamhet eftersom man är beroende av medlemmarnas insatser. 

Med detta vill vi tacka alla som har ställt upp och återkommande hjälpt till på banan och i verksamheten. Ni vet vilka ni är. Tack!

Styrelsen

Adress

Värmdö MK - Motorcykel och Snöskoter Femåkrarna Norshagen 13990 Värmdö

Kontakt

E-post: info@varmdomx.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in